Stakeholders met elkaar in gesprek over het behalen van de Regionale Energie Strategie

Op 11 mei 2022 organiseert de RES Noord en Midden Limburg RES Vooruit: een bijeenkomst voor regionale belanghebbenden. Verschillende partijen gaan met de RES NML én elkaar in gesprek over de te behalen klimaatdoelen.

“Het is belangrijk om met onze stakeholders in gesprek te gaan en de juiste verbindingen te leggen. Er gebeurt zoveel in onze regio en ik geloof dat we ontzettend veel van elkaar kunnen leren. Daar willen we goed de tijd voor nemen. Samen kun je meer dan alleen en alleen samen maken we de energietransitie tot een succes,” aldus Mirjam Roorda-Knape, participatie strateeg binnen de RES NML.

Het programma
Marij Pollux, wethouder duurzaamheid in Venlo en de bestuurlijk trekker regionale samenwerking in de RES, trapt de bijeenkomst af. Vervolgens worden de aanwezigen bijgepraat over de stand van zaken binnen de RES en worden er aantal inspirerende praktijkvoorbeelden over samenwerking binnen de energietransitie van Noord- en Midden-Limburg gedeeld. Zo neemt Stichting Duurzame Bedrijventerreinen ons mee in de praktijk en laten jongeren ons nadenken over participatie van jongeren in de energietransitie.

RES Vooruit start om 15:00. Na het bovengenoemde programma is er tot 18:00 de tijd voor een gezamenlijke borrel. De bijeenkomst vindt plaats bij ECI in Roermond en aanmelden kan hier tot 1 mei 2022.

Terug naar overzicht
© 2023
Created by LR Internet