RES Noord- en Midden Limburg presenteert voortgangsrapportage aan Nationaal Programma RES

Op 1 juli presenteert de RES regio Noord- en Midden Limburg haar voortgangsrapportage aan het Nationaal Programma RES. De RES NML zette na het vaststellen van de RES 1.0 gigantische stappen op weg naar een duurzame toekomst. De voortgangsrapportage zet de initiatieven, projecten én resultaten van de afgelopen twee jaar in de schijnwerpers. Hiermee toont de regio haar ongekende vastberadenheid om de ambitieuze energiedoelen te verwezenlijken.

Lieke Potten, programmamanager van de RES NML, is tevreden over op de voortgangsrapportage en de inzet van de regio: "We zijn blij om onze voortgang en successen te presenteren aan het Nationaal Programma RES. Dit is het resultaat van de tomeloze inzet en creativiteit van onze partners. We zien de voortgangsrapportage als een podium voor hun projecten want we dragen allemaal bij aan het succes van de regio. Daar mag iedereen trots op zijn!"

De rapportage laat onder andere het volgende zien:

  • Daadkrachtige uitvoering van projecten: de gemeenten binnen de RES NML initieerden én voerden projecten uit op het gebied van duurzame energieopwekking, energiebesparing en duurzame warmte. De voortgang en de tastbare resultaten van deze projecten presenteert de regio met trots;
  • Samenwerking en betrokkenheid: de samenwerking met verschillende stakeholders, waaronder gemeenten, bedrijven en maatschappelijke organisaties illustreert de kracht van een collectieve aanpak;
  • Innovatieve tools: de RES NML zocht de grenzen van innovatie op en ontwikkelde tools en methodes, zoals de afwegingsmethode, om de energietransitie te versnellen. De rapportage benadrukt de impact van deze tools op de duurzaamheidsdoelen.
  • Maatschappelijke impact: de voortgangsrapportage werpt een blik op de maatschappelijke impact van de energietransitie in Noord- en Midden Limburg. Het onderstreept het bewustzijn en de betrokkenheid iedereen in de regio.

De voortgangsrapportage is een transparante verantwoording van de RES NML. Bovendien biedt het waardevolle inzichten en lessen die andere regio's en het nationale energiebeleid kunnen inspireren. De rapportage wordt op 1 juli overhandigd aan het Nationaal Programma RES en komt beschikbaar op de website van de RES NML.

 

Terug naar overzicht
© 2023
Created by LR Internet